Aantal verkochte motoren hoogste in veertien jaar tijd

motorrijder eerste persoon

Er zijn in 2022 een stuk meer motoren verkocht. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar waren dit er 13,5 duizend. Dat is een stijging van 1,5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het is tevens het grootste aantal in veertien jaar tijd. 

Elektrische voertuigen stijgen mee 

De verkoop van elektrische motoren is in de afgelopen maanden ook hard gestegen. In de eerste 9 maanden was dit een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. Dit melden organisaties BOVAG, Rai Vereniging en data-analyst RDC. 

Waar komt de stijging door?

De organisaties denken dat mensen de voordelen van motorrijden meer zijn gaan waarderen. Motorrijden blijkt een goed alternatief als voertuig voor woon-werkverkeer. Zeker nu de brandstofprijzen, file- en parkeerdruk oplopen. Daarnaast hebben de zachte winters van de afgelopen jaren ook met de stijging te maken. Tijdens een strenge winter met veel kou en sneeuw pak je de motor minder snel, dan bij een gematigde winter zoals de afgelopen jaren. 

Motorrijders in Nederland 

In Nederland heeft anderhalf miljoen mensen een motorrijbewijs. Niet iedereen heeft een eigen voertuig. Er staan momenteel 793.122 motorfietsen geregistreerd. Een klein deel hiervan is elektrisch aangedreven. Dit zijn 1.434 exemplaren. Tijdens eerste 9 maanden van dit jaar zijn er 336 elektrisch aangedreven motoren verkocht. Dit is een verdubbeling van de verkopen op jaarbasis. 

Meest verkochte motorenmerken

Hieronder zie je een overzicht van de motorverkopen per merk van de afgelopen 9 maanden. 

  1. Yamaha (2.002)
  2. Kawasaki (1.759)
  3. BMW (1.695)
  4. Honda (1.611)
  5. Suzuki (943)

Met een veilig gevoel de weg op

Motorrijden is leuk en een goede verzekering hoort daarbij. Als je goed bent verzekerd, dan zit je met een extra veilig gevoel op de motor. Het uitzoeken van een goede motorverzekering kan een lastige klus zijn door het grote aanbod. We hebben daarom een tabel op motorverzekering vergelijken in het leven geroepen, om dit een stuk makkelijker te maken. Bekijk snel wat het aanbod is en wat jij kan besparen!

Beoordeel deze pagina