WA+ motorverzekering

Op deze pagina richten we ons op de WA+ (beperkt casco) motorverzekering, een uitbreiding op de verplichte WA verzekering. De WA+ motorverzekering biedt naast de WA-dekking ook bescherming tegen een aantal specifieke vormen van schade aan je eigen motor, iets wat niet door de standaard WA verzekering wordt gedekt. Als je in bezit bent van een motor of van plan bent er een aan te schaffen, en je zoekt naar bescherming die verder gaat dan de basisdekking, dan is deze verzekering een interessante keuze voor jou. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een geïnformeerde beslissing te maken. We beginnen met een uitleg over de extra dekking die de WA+ verzekering biedt, gevolgd door een tabel met bekende aanbieders van WA+ motorverzekeringen.

Via de linkjes hieronder navigeer je snel naar de verschillende onderwerpen!

Dekking en vergoeding WA+ motorverzekering

De WA+ motorverzekering breidt de basisdekking uit met enkele belangrijke extra’s. Hieronder valt:

  • Brand- en stormschade: Naast de dekking voor schade die je veroorzaakt aan anderen, ben je met een WA+ verzekering ook verzekerd voor schade aan je eigen motor door bijvoorbeeld brand en storm.
  • Diefstal of total loss: Bij diefstal of wanneer je motor total loss verklaard wordt, biedt de WA+ verzekering dekking, iets wat bij een standaard WA verzekering niet het geval is.

Deze aanvullende beschermingen maken de WA+ verzekering aantrekkelijk voor motorbezitters die extra zekerheid willen, zonder de volledige premie van een all risk verzekering te betalen.

Een WA+ motorverzekering afsluiten

Met de kennis over de extra bescherming die een WA+ verzekering biedt, kun je nu overgaan tot het vergelijken van de aanbieders. Onze website maakt het vinden van de perfecte WA+ motorverzekering heel simpel, of je nu zoekt naar de meest kosteneffectieve optie of een verzekering die het beste jouw unieke situatie past. In de onderstaande tabel presenteren we de meest bekende verzekeraars die de WA+ motorverzekering aanbieden. De premies zijn berekend op basis van standaardwaardes, om je een objectieve vergelijking te bieden zonder dat je je gegevens hoeft te delen.

VerzekeraarDekkingenPremie per maandPremie berekenen
Centraal beheer logo
  • Schade aan anderen

  • Diefstal, brand en storm schade
€27,08Bereken premie
Unive logo
  • Schade aan anderen

  • Diefstal, brand en storm schade
€28,70Bereken premie
FBTO logo
  • Schade aan anderen

  • Diefstal, brand en storm schade
€37,88Bereken premie
OHRA logo
  • Schade aan anderen

  • Diefstal, brand en storm schade
€28,93Bereken premie

Door op de ‘bereken premie’ knop te klikken, ga je rechtstreeks naar de website van de verzekeraar voor een nauwkeurige premieberekening. Vergeet niet de polisvoorwaarden goed door te nemen om zeker te zijn van wat er gedekt wordt en welke situaties worden uitgesloten.

Vind de ideale motorverzekering met onze tool

Voor een grondigere vergelijking verwijzen we je naar een andere pagina op onze site, waar je onze zeer gewaardeerde vergelijkingstool vindt. Deze tool is ontworpen om je te helpen in je zoektocht naar de ideale motorverzekering. Met een simpele klik op de knop hieronder begin je direct met motorverzekering vergelijken via onze tool, wat je zowel tijd als geld kan besparen.

Motorverzekering vergelijken

 

Meer weten? Bekijk ook deze pagina’s

Als je interesse hebt in het vinden van de beste motorverzekering of wilt ontdekken bij welke verzekeraar je voor een motorverzekering het voordeligst uit bent, kun je via de onderstaande knoppen direct doorgaan naar de pagina’s die deze onderwerpen behandelen.

Beste motorverzekering Goedkope motorverzekering 

Behalve de WA+ motorverzekering bieden we ook informatie over de WA motorverzekering en de uitgebreide all risk verzekering. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, raden we je aan ook die pagina’s te verkennen.

WA motorverzekering All risk motorverzekering