All risk motorverzekering

Op deze pagina behandelen we de all risk motorverzekering. Een all risk motorverzekering is de meest uitgebreide verzekering die verzekeraars aanbieden. Mogelijk ben je van plan een motor aan te schaffen en zoek je de beste verzekering voor je nieuwe aanwinst, of je denkt er aan om over te stappen van verzekeraar of verzekeringstype. Hier vind je antwoord op je vragen en de informatie waar je naar zoekt. Eerst kijken we naar de dekking en vergoeding, en vervolgens delen we een tabel met daarin een aantal bekende aanbieders van de all risk motorverzekering.

Via de linkjes hieronder navigeer je snel naar de verschillende onderwerpen!

Dekking en vergoeding all risk motorverzekering

In principe dekt deze verzekering alle soorten schade die je kunt oplopen of die je aan anderen toebrengt. Dit uit zich wel in de premie, want deze ligt hoger dan bij de WA en WA+ motorverzekering, maar ondanks een hogere premie kan het zeker de extra kosten waard zijn. Met een all risk verzekering ben je gedekt voor het volgende:

 • Schade aan anderen: Alle schade die je veroorzaakt aan een ander, bijvoorbeeld door een aanrijding of fout, wordt vergoed.
  Diefstal: In tegendeel tot een WA verzekering, wordt bij de all risk motorverzekering ook diefstal vergoed
 • Brand- en stormschade: Het kan voorkomen dat er ergens brand uitbreekt en je scooter beschadigt, of mogelijk waait je scooter om door een enorme windhoos. Met een all risk scooterverzekering hoef jij je hier geen zorgen meer om te maken.
 • Eigen schade bij aanrijding: Deze laatste dekking ontvang je alleen bij een all risk motorverzekering. Als jij een aanrijding veroorzaakt wordt je eigen schade normaal niet vergoed, maar bij een all risk verzekering wordt ook deze schade vergoed door de verzekeraar.

De all risk motorverzekering wordt meestal afgesloten voor motoren met een hoge dag- en aanschafwaarde, in verband met de hogere premie die je betaalt voor een dergelijke verzekeringsvorm. Naast de dekkingen die je hierboven vindt, vergoed deze verzekering ook extra’s:

 • Vergoeding schade aan accessoires: Varieert per verzekeraar van €250 tot €500
 • Vergoeding schade aan helm en kleding: Vaak tot €1000,-

Als je betrokken raakt bij een ongeval of aanrijding waarbij niet alleen je motor, maar ook je helm, kleding, en accessoires beschadigd raken, biedt de all risk motorverzekering uitgebreide dekking voor deze schade.

Een all risk verzekering voor je motor afsluiten

Nu we je op de hoogte hebben gebracht van dekking en vergoeding, kunnen we nu door naar het vergelijken.Onze site is erop gericht jou te helpen bij het vinden van de beste of goedkoopste all risk motorverzekering, afhankelijk van je voorkeur. In de onderstaande tabel zie je een aantal van de meest bekende verzekeraars met hun aanbod. De premie is een schatting van de daadwerkelijke premie, waardoor je objectief kunt vergelijken.

VerzekeraarDekkingenPremie per maandPremie berekenen
Centraal beheer logo
 • Schade aan anderen

 • Diefstal, brand en storm schade

 • Eigen schade bij aanrijding
€47,64Bereken premie
Unive logo
 • Schade aan anderen

 • Diefstal, brand en storm schade

 • Eigen schade bij aanrijding
€65,45Bereken premie
FBTO logo
 • Schade aan anderen

 • Diefstal, brand en storm schade

 • Eigen schade bij aanrijding
€37,88Bereken premie
Inshared logo
 • Schade aan anderen

 • Diefstal, brand en storm schade

 • Eigen schade bij aanrijding
€48,69Bereken premie

Via de bereken premie knop navigeer je naar de site van de verzekeraar, waar je de exacte premie gratis en snel kunt berekenen.

Alle motorverzekeringen snel en objectief vergelijken

We verwijzen je graag door naar een andere pagina, waarop je onze speciaal ontworpen tool vindt. Deze tool is ontworpen om het proces van het vinden van een motorverzekering te versnellen. Mogelijk ben je op zoek naar de beste all risk motorverzekering of naar de goedkoopste all risk motorverzekering. Via de linkjes navigeer je naar die pagina’s toe. Met de knop hieronder start je direct met het vergelijken, waardoor je tijd en geld bespaart.

Motorverzekering vergelijken

 

Deze pagina’s zijn interessant voor jou!

Indien je geïnteresseerd bent in het vinden van de allerbeste motorverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie, of als je op zoek bent naar een verzekeraar waar je de meest betaalbare, oftewel goedkope motorverzekering kunt afsluiten, staan hieronder knoppen die je direct leiden naar uitgebreide pagina’s vol met relevante informatie, tips, en adviezen om de juiste keuze te kunnen maken.

Beste motorverzekering Goedkope motorverzekering 

Naast de all risk motorverzekering is er ook de WA en WA+ variant. Met de linkjes navigeer je direct naar deze pagina’s. Daar vind je, net als hier, een tabel met mogelijke opties en alle informatie over de verzekeringsvorm.

WA motorverzekering WA+ motorverzekering