Univé motorverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 7,31 p/m

  Op deze pagina vind je informatie over de motorverzekering van Univé.

  Univé biedt motorverzekeringen met aantrekkelijke premies en een uitstekende dekking aan. Univé staat in geval van schade dag en nacht kaar voor de motorrijders.  Het afsluiten van een Univé motorverzekering is zo geregeld, je kunt de motorverzekering in een paar stappen online afsluiten. Op deze pagina kijken we naar de drie verzekeringsvormen die worden aangeboden door Univé.

  WA motorverzekering

  De Univé WA motorverzekering is de meest standaard verzekering die wordt aangeboden. Deze verzekering dekt alleen de vlakken die verplicht zijn door de wet. Bij de WA motorverzekering houdt dat in dat schade die je aan anderen toebrengt, wordt vergoed. Deze verzekering wordt vaak gekozen bij motors die al wat ouder zijn en een lage dagwaarde hebben. Voor alle andere vormen van schade zal je zelf moeten betalen, dus bij diefstal zal je geen vergoeding krijgen. Met de knop hieronder kun je direct je premie berekenen voor de Univé motorverzekering. Zo zie je wat je per maand kwijt zult zijn aan premie bij het afsluiten van de WA motorverzekering.

  WA premie berekenen

   

  WA Plus motorverzekering

  We zijn nu aangekomen bij de tweede verzekeringsvorm: De Univé WA plus motorverzekering. Deze verzekering biedt alle dekking die de WA verzekering biedt, en daarbovenop is je scooter gedekt tegen brand- en stormschade, diefstal en aanrijding met een dier. Daarnaast ontvang je ook een vergoeding voor accessoires, helm en kleding als hier iets mee gebeurd. Hieronder staan de dekkingen nog eens kort opgesomd:

  • Schade door brand, natuur of een aanrijding met een dier wordt door de motorverzekering vergoed.
  • Ontvang vergoeding wanneer je motor gestolen wordt.
  • Accessoires zijn tot een bedrag van €500,- meeverzekerd.
  • Vergoeding van schade aan je helm en motorkleding is tot €1.000,- meeverzekerd.

  WA+ premie berekenen

   

  All Risk motorverzekering

  De laatste en ook meest uitgebreide dekking is de Univé all risk motorverzekering. Met een Univé all risk motorverzekering ben je gedekt voor vrijwel elke vorm van schade. Deze verzekering is het hoogst in premie, maar biedt veel zekerheid. De all risk motorverzekering wordt over het algemeen het meest afgesloten voor nieuwe motors met een hoge aanschafwaarde. Hieronder zullen we nog kort alle dekkingen opsommen:

  • Alles wat je bij de Univé WA+ verzekering krijgt.
  • Vrijwel alle schade aan uw eigen motor, bijvoorbeeld na een aanrijding.
  • 3 jaar nieuwwaarderegeling mogelijk voor nieuwe motoren.
  • 3 jaar aanschafwaarde mogelijk voor tweedehands motoren.

  All risk premie berekenen

   

  Aanvullende dekkingen

  Zowel de WA, WA+ en all risk verzekering zijn nog uit te breiden met aanvullende modules. Univé biedt vijf aanvullende dekkingen aan waarmee je de vergoedingen van een motorverzekering kunt uitbreiden. Hieronder staan ze alle vijf opgesomd:

  • Rechtshulp Verkeer: Met de aanvullende dekking ‘rechtshulp verkeer’ ontvang je juridische hulp bij een motorongeval of een probleem met de motorgarage.
  • Ongevallenverzekering: Wanneer de motorbestuurder of een meerijder invalide raakt na een motorongeval ontvang je een schadevergoeding. De vergoeding met deze aanvullende dekking bedraagt € 50.000 als iemand invalide raakt en € 20.000 wanneer iemand komt te overlijden.
  • Univé pechhulp: Bij pech onderweg wordt je motor gerepareerd of vervoerd naar een adres in Nederland. De pechhulp van Univé is altijd bereikbaar.
  • 3 jaar nieuwwaardegarantie: Met een All Risk Univé motorverzekering ontvang je bij diefstal vergoeding van de vervangingswaarde. Deze kun je uitbreiden met nieuwwaarderegeling. Met deze aanvullende dekking ontvang je bij diefstal in de eerste drie jaar na aankoop vergoeding van de volledige nieuwwaarde van je motor.
  • 3 jaar aanschafwaardegarantie: Voor een tweedehands motor ontvang je met een All Risk verzekering bij diefstal vergoeding van de vervangingswaarde. Dit kun je uitbreiden door de 3 jaar aanschafwaardegarantie dekking af te sluiten. Je ontvangt dan tot 3 jaar na aanschaf de volledige aanschafwaarde terug in geval van diefstal.  

  Korting Univé motorverzekering

  Univé biedt aantrekkelijke kortingen op motorverzekeringen, speciaal ontworpen om motorrijders op verschillende manieren financieel voordeel te bieden. Hieronder zijn de kortingen overzichtelijk te zien

  • Motorverzekerden boven de 30 jaar profiteren van korting tot wel 15% op de verzekeringspremie van een motor.
  • Ontvang 10% pakketkorting wanneer je naast een motorverzekering ook andere verzekeringen bij Univé hebt afgesloten.
  • Beveilig je motor extra goed met een SCM-goedgekeurd motoralarm en ontvang 25% korting op de WA+ motorverzekering.
  • No-claim korting tussen de 50% tot 80%. Wanneer je bij Univé een eerste motorverzekering afsluit ontvang je standaard 50% no-claimkorting. Ieder jaar dat je geen schade indient loopt de korting op tot 80%.

  Univé motorverzekering polisvoorwaarden

  Lees voor meer informatie de Algemene voorwaarden motorverzekering Univé door. Bekijk ook zeker de verzekeringskaart motorverzekering Univé.

  vanaf € 7,31 p/m