WA motorverzekering

Op deze pagina bespreken we de WA motorverzekering. Dit is de meest standaard verzekering die wettelijk verplicht is voor iedere motorbezitter in Nederland. Als je een motor hebt of overweegt aan te schaffen, en je zoekt alleen naar essentiële bescherming zonder de extra’s van een uitgebreidere verzekering, dan biedt de WA verzekering wat je nodig hebt. Hier vind je antwoorden op je vragen en alle informatie die je zoekt. We beginnen met een overzicht van de dekking die onder de WA verzekering valt. Daarna presenteren we een tabel met daarin een selectie van de bekendste aanbieders van WA motorverzekeringen.

Via de linkjes hieronder navigeer je snel naar de verschillende onderwerpen!

Dekking en vergoeding WA motorverzekering

De WA motorverzekering biedt dekking voor schade die je met je motor aan anderen of aan de eigendommen van anderen toebrengt. Het volgende punt wordt typisch gedekt door een WA motorverzekering:

 • Schade aan anderen: Dit omvat lichamelijke verwondingen en materiële schade die je als motorrijder veroorzaakt aan anderen. De verzekering dekt de financiële compensatie die vereist is.

Het is de minimale dekking die je moet hebben om in Nederland te mogen rijden. Gezien de beperkte dekking, is de premie voor een WA verzekering wel een stuk lager dan die voor WA+ of all risk motorverzekeringen. De WA verzekering wordt daarom over het algemeen gezien als de goedkoopste motorverzekering.

Een WA motorverzekering afsluiten

Nu je bekend bent met wat de WA motorverzekering inhoudt en biedt, is het moment aangebroken om de verschillende verzekeraars naast elkaar te leggen. Onze site is erop gericht om jou te helpen bij het vinden van de ideale WA motorverzekering, of je nu de voorkeur geeft aan de voordeligste optie of de verzekering die het beste bij jouw situatie past.

Hieronder vind je een tabel met enkele van de meest bekende verzekeraars die WA motorverzekeringen verstrekken. De premies zijn berekend op basis van standaardwaarden, zodat je op een objectieve basis kunt vergelijken zonder je gegevens te delen.

VerzekeraarDekkingenPremie per maandPremie berekenen
Centraal beheer logo
 • Schade aan anderen
 • €9,89Bereken premie
  Unive logo
 • Schade aan anderen
 • €7,31Bereken premie
  FBTO logo
 • Schade aan anderen
 • €11,56Bereken premie
  Inshared logo
 • Schade aan anderen
 • €7,95Bereken premie
  OHRA logo
 • Schade aan anderen
 • €9,37Bereken premie

  Via de ‘bereken premie’ knop kun je direct doorgaan naar de website van de verzekeraar, waar je de exacte premie gratis en snel kunt berekenen. Ook is het belangrijk om de polisvoorwaarden door te nemen van een verzekeraar die je interesse heeft gewekt.

  De ideale motorverzekering vind je met onze tool

  We verwijzen je graag door naar een andere pagina, waar je onze speciaal ontworpen vergelijkingstool vindt. Deze tool is bedoeld om je te helpen de juiste motorverzekering te vinden, en met de knop hieronder start je direct met vergelijken, waardoor je tijd en mogelijk geld bespaart.

  Motorverzekering vergelijken

   

  Bekijk ook zeker deze pagina’s

  Als je meer wilt weten over wat de beste motorverzekering is of bij welke verzekeraar je de goedkoopste motorverzekering kan aanschaffen, dan kan je via de knoppen hieronder direct naar de pagina’s toe die over deze onderwerpen gaan.

  Beste motorverzekering Goedkope motorverzekering 

  Naast de WA motorverzekering zijn er ook de WA+ en all risk varianten. Indien geïnteresseerd, neem dan zeker de tijd om de andere verzekeringsvormen te overwegen. Net zoals op deze pagina, vind je daar tabellen met mogelijke opties en alle relevante informatie over de verzekeringsvorm.

  Beste motorverzekering Goedkope motorverzekering