Goedkope motorverzekering

Op deze pagina richten we ons op de goedkope motorverzekering. Een vraag die vaak wordt gesteld is: “Wat is de goedkoopste motorverzekering?” We zullen dit onderwerp hier uitgebreid in behandeling nemen en ook antwoord geven op deze veelgestelde vraag. Eerst bekijken we de verschillende factoren die een rol spelen bij de berekening van de premie. Vervolgens benoemen we de verschillende dekkingsvormen die verzekeraars aanbieden. We eindigen met een overzichtelijke tabel waarin we de goedkoopste motorverzekering per dekkingsvorm met je delen. Deze premie berekeningen zijn bepaald op basis van standaardwaarden. Dit doen wij om jou een zo objectief mogelijk beeld te geven van de premies per verzekeraar. Via de knop hieronder navigeer je direct naar de tabel met daarin de goedkoopste motorverzekeringen, maar we raden je aan om alle informatie door te nemen.

Via de linkjes hieronder navigeer je snel naar de verschillende onderwerpen!

Meespelende factoren voor de goedkoopste motorverzekering

Er zijn verschillende factoren die meespelen in het bepalen van wat een goedkope motorverzekering is. Die factoren hebben we hieronder voor jou geplaatst met daarbij een kleine uitleg per factor:

  • Leeftijd: Bestuurders met een oudere leeftijd worden gezien als meer ervaren, wat resulteert in een lagere premie.
  • Dekking: Een uitgebreidere dekking leidt over het algemeen tot een hogere premie. Het evenwicht tussen gewenste bescherming en kosten is hier belangrijk. Hier straks meer over.
  • Woonlocatie: De premie wordt ook beïnvloed door de locatie waar je woont, gebaseerd op veiligheidsniveau en diefstal statistieken van het gebied. In grote steden liggen de premies hoger.
  • Jaarlijks gereden kilometers: De geschatte jaarlijkse kilometerstand speelt een rol; hoe meer kilometers je verwacht te rijden, des te hoger de premie kan uitvallen.
  • Schadevrije jaren: Elk schadevrij jaar is een korting op de premie. De verzekeraar beloont je als ware voor veilig en goed rijgedrag. Daardoor is de premie lager.

Door de verschillende factoren die van invloed zijn op de hoogte van de premie, is het vaststellen van de goedkoopste motorverzekering nog best lastig. Toch hebben we je beloofd inzicht te bieden in de goedkope motorverzekeringen. Voordat we de verschillende goedkope motorverzekeringen presenteren, nemen we een moment om de diverse verzekeringsvormen te bespreken die beschikbaar zijn bij de verzekeraars. 

De verschillende verzekeringsvormen

De premie van een motorverzekering wordt voornamelijk bepaald door het niveau van dekking. Dit principe wordt duidelijk in de drie dekkingsvormen die door verzekeraars worden aangeboden:

  • WA: Dit is een afkorting voor wettelijke aansprakelijkheid. De WA verzekering is de minimale motorverzekering waarover je als motorrijder moet beschikken. Deze verzekering dekt alleen de schade die je toebrengt aan anderen. Dit is de goedkoopste motorverzekering in vergelijking met de andere twee opties.
  • WA Plus: WA plus is een dekking met diefstal, brand en stormschade. Deze optie is duurder dan reguliere WA, maar nog altijd goedkoper dan All-risk.
  • All-risk: All-risk is uiteraard de minst goedkope variant, gezien deze dekkingsvorm het meeste dekt en het meeste vergoedt.

Feitelijk is de WA motorverzekering de goedkoopste. Per saldo kun je echter meer geld kwijt zijn door schade die je oploopt die niet vergoed wordt door een goedkope basis motorverzekering.
Om de exacte verschillen in prijs te weten tussen de verzekeraars én tussen de verschillende dekkingsvormen kun je op onze homepagina de verschillende motorverzekeringen vergelijken.

De goedkoopste motorverzekering per dekkingsvorm

Nu we de verschillende dekkingsvormen hebben doorgenomen, is het tijd om voor elke categorie de goedkoopste motorverzekering te presenteren. Nogmaals willen we attenderen dat de genoemde premies gebaseerd zijn op standaardwaarden en kunnen verschillen van de voor jou berekende premie. Ons doel is om een objectief beeld te geven van de beschikbare opties. De onderstaande cijfers komen uit de vergelijkingstabel, waarbij het bouwjaar ‘2020’ en het aantal schade vrije jaren ‘1’ zijn geselecteerd.

DekkingsvormVerzekeraarPremie per maandPremie berekenen
WAHEMA Verzekeringen
€8,40Bereken premie
WA PlusHEMA Verzekeringen
€14,62Bereken premie
AllriskFBTO verzekering
€51,10Bereken premie

Goedkoop = duurkoop?

Een goedkope motorverzekering is niet altijd ”duurkoop”. Schat voor jezelf goed de risico’s in en de kosten van de mogelijke schadegevallen. Bedenk ook waarvoor je jouw motor wil verzekeren. Wil je alleen verzekerd zijn tegen schade die je toebrengt aan anderen, of ook tegen bijvoorbeeld diefstal en storm- en brandschade aan je eigen motor. Wat de goedkoopste motorverzekering is, is dus zeer sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wens en situatie.

Vind een goede én goedkope motorverzekering

In de bovenstaande tabel hebben we de drie meest voordelige verzekeringen op een rij gezet, als een eerste stap om je op weg te helpen. Maar we hebben nog een extra tip. Om je nog beter te helpen bij je zoektocht naar een motorverzekering, willen we graag een handige tool delen. Onze motorverzekering vergelijkingstabel helpt op een snelle en overzichtelijke manier de premies en dekkingen van verschillende verzekeraars te vergelijken. Via de knop hieronder navigeer je snel naar onze motorverzekering vergelijkingstabel toe!

Naar de vergelijkingstabel

4.3/5 - (12 stemmen)