Goedkope motorverzekering

Op zoek naar een goedkope motorverzekering? Wij zijn ervoor om het jou makkelijker te maken, wij kunnen echter niet voor jou bepalen wat de goedkoopste motorverzekering is. Wél kunnen we een vergelijking aanbieden van motorverzekeraars. De hoogte van de verzekeringspremie is namelijk zeer afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Vaak geldt wel: hoe goedkoper de motorverzekering, hoe minder er gedekt wordt. Dit verschil is al goed merkbaar in de drie dekkingsvormen die de motorverzekeraars hanteren:

  • WA: Dit is een afkorting voor wettelijke aansprakelijkheid. De WA verzekering is de minimale motorverzekering waarover je als motorrijder moet beschikken. Deze verzekering dekt alleen de schade die je toebrengt aan anderen. Dit is de goedkoopste motorverzekering in vergelijking met de andere twee opties.
  • WA Plus: WA plus is een WA plus een dekking met diefstal, brand en stormschade. Deze optie is duurder dan reguliere WA, maar nog altijd goedkoper dan All-risk.
  • All-risk: All-risk is uiteraard de minst goedkope variant, gezien deze dekkingsvorm het meeste dekt en het meeste vergoedt.

Feitelijk is de WA motorverzekering de goedkoopste. Per saldo kun je echter meer geld kwijt zijn door schade die je oploopt die niet vergoed wordt door een goedkope basis motorverzekering.
Om de exacte verschillen in prijs te weten tussen de verzekeraars én tussen de verschillende dekkingsvormen kun je op onze homepage motorverzekeringen vergelijken.

Goedkoop = duurkoop?

Een goedkope motorverzekering is niet altijd ”duurkoop”. Schat voor jezelf goed de risico’s in en de kosten van de mogelijke schadegevallen. Bedenk ook waarvoor je jouw motor wil verzekeren. Wil je alleen verzekerd zijn tegen schade die je toebrengt aan anderen, of ook tegen bijvoorbeeld diefstal en storm- en brandschade aan je eigen motor. Wat de goedkoopste motorverzekering is, is dus zeer sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wens en situatie.

3.5/5 - (4 stemmen)