Beste motorverzekering

Nadat je besloten hebt een motor aan te schaffen, is de volgende stap het vinden van de beste motorverzekering voor je nieuwe aanwinst. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen die een motorverzekering aanbieden. Ze hanteren verschillende dekkingen, voorwaarden, vergoedingen en premies. Je wilt een verzekering waarbij je tegen een voordelige premie verzekerd bent voor de kosten van schade, maar het kost veel tijd om elke verzekeraar afzonderlijk te bekijken. Op deze pagina delen we onze sterkste tips en adviezen met je, zodat jij de beste motorverzekering vindt.

Op deze pagina zullen we vanuit een objectieve blik de beste motorverzekering presenteren. Op onze website kun je de verschillende motorverzekeringen vergelijken. Met behulp van de vergelijkingstabel vind je eenvoudig en snel een ideale verzekering. Zo kan je snel de weg op om echt te gaan genieten.

Via de linkjes hieronder navigeer je snel naar de verschillende onderwerpen!

Keuzecriteria beste motorverzekering

Welke motorverzekering het beste is, hangt van je persoonlijke wensen af. Maak voor jezelf de afweging welke schade je gedekt wilt hebben. Voor de een is de hoogte van de premie een belangrijk keuzecriterium. Een ander kiest liever voor een verzekering die alle mogelijke vormen van schade dekt. Overweeg of de premie die je betaalt ook opweegt tegen de kosten van de motorschade die je eventueel zou kunnen maken. Omdat schade nooit helemaal te voorspellen is, kiezen sommige mensen graag voor een all risk motorverzekering. In onze vergelijkingstabel vergelijk je snel en objectief de drie dekkingsvormen: WA, WA+ en all risk.

Dekkingsmogelijkheden motorverzekering

Verzekeringsmaatschappijen bieden motorverzekeringen met drie verschillende dekkingsvormen aan. De dekkingsvorm wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht voor alle motorrijders. Met een WA motorverzekering ben je verzekerd voor de schade die je aan anderen toebrengt. De WA verzekering kun je uitbreiden met dekking voor diefstal en schade door brand en storm, wat ze een WA+ verzekering noemen. Als laatste is er de all risk motorverzekering. Met een all risk verzekering ben je daarnaast ook nog verzekerd voor de schade die je zelf aanricht aan de motor. Door de diverse keuzemogelijkheden in dekkingen kun je de beste motorverzekering kiezen die op je wensen aansluit.

Tabel beste motorverzekering

Tot dusver hebben we twee thema’s besproken: We weten nu dat de ‘beste motorverzekering’ varieert op basis van persoonlijke en situationele factoren, en we zijn ons bewust van de drie beschikbare verzekeringsvormen die de verzekeraars aanbieden. Nu is het moment aangebroken om de beste motorverzekeringen met jou te delen. We baseren onze conclusie uitsluitend op objectieve gegevens, zonder daarbij advies uit te brengen.

Bij onze beoordeling houden we rekening met drie kernfactoren: de premiekosten, de omvang van de dekking en de vergoeding. Specifiek zullen we, met het oog op de term ‘beste’, focussen op de allriskverzekering, omdat deze de meest uitgebreide bescherming voor je motor biedt. In de onderstaande tabel zie je de drie beste motorverzekeringen, geselecteerd op basis van een motor uit bouwjaar 2019 en een bestuurder met drie opgebouwde schadevrije jaren.

VerzekeraarDekkingenPremie per maandPremie berekenen
FBTO
 • Bekijk de vergelijkingstabel voor de dekking en vergoeding
 • €41,79Bereken premie
  Centraal Beheer
 • Bekijk de vergelijkingstabel voor de dekking en vergoeding
 • €49,47Bereken premie
  Inshared
 • Bekijk de vergelijkingstabel voor de dekking en vergoeding
 • €41,79Bereken premie

  Motorverzekering vergelijken

  De premies, dekkingen en voorwaarden verschillen sterk per motorverzekeraar. Bepaal voor jezelf welke dekkingen en voorwaarden jij belangrijk vindt. Vervolgens kun je de verschillende aanbieders van een motorverzekering vergelijken. De belangrijkste verzekeringsmaatschappijen zijn in de vergelijkingstabel van motorverzekeringvergelijker.nl opgenomen. Druk op de knop hieronder en start met het vergelijken van motorverzekeringen!

  Naar de vergelijkingstabel

  2.6/5 - (115 stemmen)