Beste motorverzekering

Nadat je besloten hebt een motor aan te schaffen, ga je op zoek naar een motorverzekering. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen die een motorverzekering aanbieden en de dekkingen en voorwaarden verschillen per motorverzekeraar. Je wilt de beste motorverzekering waarbij je tegen een voordelige premie verzekerd bent voor de kosten van schade. Wat de beste motorverzekering is, is per persoon verschillend en afhankelijk van jouw wensen. Op onze website kun je een motorverzekering vergelijken. Met behulp van de informatie op deze pagina kies jij eenvoudig en snel de beste motorverzekering.

Keuzecriteria beste motorverzekering

Welke motorverzekering de beste is, hangt van je persoonlijke wensen af. Maak voor jezelf een afweging voor welke mogelijke schade je je motor wilt verzekeren. Voor de een is de premie van een motorverzekering een belangrijk keuzecriterium. Een ander kiest liever voor een motorverzekering die alle mogelijke vormen van schade dekt. Overweeg of de premie die je betaalt opweegt tegen de kosten van de motorschade die je eventueel gaat maken. Omdat schade nooit helemaal te voorspellen is, kiezen sommige mensen graag voor een all risk motorverzekering. 

Dekkingsmogelijkheden motorverzekering

Verzekeringsmaatschappijen bieden motorverzekeringen met drie verschillende dekkingsvormen aan. De dekkingsvorm wettelijke aansprakelijkheid is verplicht voor alle motorrijders. Met een WA motorverzekering ben je verzekerd voor de schade die je aan anderen toebrengt. Een WA motorverzekering kun je uitbreiden met dekkingen voor diefstal en schade ontstaan door brand en storm door een WA plus motorverzekering af te sluiten. Met een WA all-risk motorverzekering ben je daarnaast ook nog verzekerd voor de schade aan je eigen motor als gevolg van een aanrijding. Door de diverse keuzemogelijkheden in dekkingen kun je de beste motorverzekering kiezen die op je wensen aansluit.

Motorverzekering vergelijken

De premies, dekkingen en voorwaarden verschillen per motorverzekeraar. Bepaal voor jezelf welke dekkingen en voorwaarden jij belangrijk vindt. Vervolgens kun je de verschillende aanbieders van een motorverzekering vergelijken. De belangrijkste verzekeringsmaatschappijen met een motorverzekering zijn in de vergelijkingstabel van motorverzekeringvergelijker.nl opgenomen. 

2.3/5 - (101 stemmen)