Winterstop motorverzekering

Regen, mist en gladheid zijn de typisch Nederlandse winteromstandigheden die elk jaar terugkeren. Tel daar de winterse kou bij op en je hebt goede redenen om de motor in de winter te laten staan. Verzekeraars bieden een oplossing om tegemoet te komen aan de behoeften van motorrijders: een motorverzekering met winterstop. Deze verzekering erkent dat de motor in de koudere maanden niet wordt gebruikt en verlaagt daarom de maandelijkse premie. Op deze pagina zullen we alle informatie delen om je een compleet beeld te geven van wat deze verzekering inhoudt. Aansluitend presenteren we een overzichtelijke tabel met bekende motorverzekeraars die een motorverzekering met winterstop aanbieden

Via de linkjes hieronder navigeer je snel naar de verschillende onderwerpen!

Periode winterstop motorverzekering

De motorverzekering met winterstop begint officieel al in de herfst. De periode van de winterstop loopt bij vrijwel iedere verzekeraar van 1 december tot 1 maart. Een aantal verzekeraars wijken hier iets vanaf. Daarom is het altijd belangrijk om voor het afsluiten van een verzekering de polisvoorwaarden door te nemen.

Ben ik volledig onverzekerd tijdens de winterstop?

Tijdens de winterstop periode ben je niet verzekerd als je met de motor de openbare weg op gaat. Onverzekerd rijden op de openbare weg is wettelijk verboden. Je motor is tijdens de winterstop wél verzekerd tegen brand- en stormschade, en ook tegen diefstal.

Hoe hoog is de winterstop korting?

De winterstop korting op je motorverzekering varieert tussen de 10% en 15%. De hoogte van de korting verschilt per verzekeraar. In de vergelijkingstabel die je hieronder kunt vinden, vertonen we de geschatte premie, de korting en een knop waarmee je jouw exacte premie kunt berekenen!

Welke verzekeraars bieden een motorverzekering met winterstop aan?

In de tabel hieronder vind je een aantal van de bekendste motorverzekeringen die een motorverzekering met winterstop aanbieden. Dit overzicht is samengesteld om je een duidelijk en objectief beeld te geven van de mogelijkheden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die aansluit bij jouw wensen en behoeften als motorrijder.

Centraal Beheer Logo en knop
Korting: 10%
Korting: Onbekend
Korting: Onbekend
Alleen bij: All risk verzekering
Alleen bij: All risk verzekering
Alleen bij: WA plus verzekering
Motorverzekering vergelijken

Sommige verzekeraars, zoals Univé, hanteren geen afzonderlijke winterstopkorting. In plaats daarvan verwerken zij een dergelijke korting direct in de maandpremie, wat resulteert in een consistent lagere premie in vergelijking met concurrenten. OHRA maakt het mogelijk om tijdens de koudere maanden over te schakelen van een all risk naar een WA plus verzekering. Dit leidt tot een lagere premie in de winterperiode, waarmee je dus voordeliger uit bent dan normaal.

Zo vind je de ideale motorverzekering!

We hopen dat deze pagina je van alle informatie heeft voorzien. Voordat je verder gaat, willen we je graag kennis laten maken met onze meest gewaardeerde tool: de vergelijkingstool! De tool biedt een helder overzicht van zowel de dekkingen als de premies aangeboden door diverse verzekeraars, netjes onderverdeeld in drie categorieën: WA, WA plus, en all risk. Het unieke aan onze tool is dat je geen persoonlijke gegevens hoeft in te voeren. We presenteren een geschatte premie, zodat je een objectief beeld krijgt van de verzekeringen. Ben je op zoek naar de ideale motorverzekering? Klik dan hieronder op de knop om direct tijd en geld te besparen!

Naar de vergelijkingstabel

4.9/5 - (11 stemmen)