Winterstop motorverzekering

Regen, mist en gladheid zijn typisch Nederlandse winteromstandigheden. Tel daar de winterse kou bij op en je hebt goede redenen om de motor in de winter te laten staan. Verzekeraars bieden hierom een motorverzekering met winterstop aan. Met dit type motorverzekering krijg je korting op de maandelijkse premie de je betaalt.

Periode winterstop motorverzekering

De motorverzekering met winterstop begint officieel al in de herfst. De periode van de winterstop loopt bij vrijwel iedere verzekeraar van 1 december tot 1 maart.

Ben ik volledig onverzekerd tijdens de winterstop?

Tijdens de winterstop periode ben je niet verzekerd als je met de motor de openbare weg op gaat. Zoals je waarschijnlijk wel weet is onverzekerd rijden op de openbare weg wettelijk verboden. Je motor is, afhankelijk van de dekkingsvorm die je kiest, wél verzekerd tegen onder anderen brandschade, diefstal en bijvoorbeeld stormschade.

Hoe hoog is de winterstop korting?

De winterstop korting op je motorverzekering varieert tussen de 10% en 15%. De hoogte van de korting verschilt per verzekeraar. Op onze homepage kun je motorverzekering vergelijken en de kortingspercentages van de verschillende aanbieders vergelijken.

Welke verzekeraars bieden een motorverzekering met winterstop aan?

Niet iedere motorverzekeraar biedt een motorverzekering met winterkorting aan. Raadpleeg hiervoor onze vergelijkingstabel op de homepage.

4.7/5 - (3 stemmen)