FBTO motorverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 10,56 p/m

  Op deze pagina staan de dekkingen van een FBTO motorverzekering toegelicht.

  Met een FBTO motorverzekering kan je zonder zorgen motorrijden. FBTO biedt meerdere aanvullende modules aan. Bij pech onderweg is FBTO in het binnenland en in het buitenland 24 uur per dag beschikbaar. Je kunt binnen een paar stappen heel eenvoudig een verzekering online afsluiten

  Er zijn meerdere opties bij het afsluiten van een motorverzekering. Online een motorverzekering vergelijken is daarom zeer verstandig. In een overzichtelijke tabel is het makkelijk om de verschillende premies en voorwaarden met elkaar te vergelijken.

  Vergoedingen WA motorverzekering 

  Met een WA motorverzekering van FBTO ben je verzekerd tegen de kosten van de schade van anderen en de bezittingen van anderen bij een ongeval. Je bent niet verzekerd tegen de schade aan je eigen motor. 

  Vergoedingen WA-Plus motorverzekering 

  • In het geval van diefstal krijg je voor een motor tot 3 jaar na aankoop een vergoeding van maximaal 2/3 van de aanschafprijs met een maximale aanschafprijs van €35.000,-. 
  • Je bent verzekerd tegen kosten als gevolg van brandschade. 
  • Je bent verzekerd tegen schade aan je accessoires. De vergoeding bedraagt maximaal €250,- voor schade aan je bagage en €1.000,- voor schade aan je motorkleding per persoon. 
  • Je kan bij schade naar je eigen garage.

  Vergoedingen WA-Casco motorverzekering 

  Met een WA-Casco motorverzekering ben je voor bijna alle vormen van schade goed verzekerd. Verder ben je met een WA-Casco motorverzekering ook verzekerd tegen schade die je zelf aan je motor veroorzaakt. Ook kan je bij schade naar je eigen garage. 

  Aanvullende motorverzekering

  • Opzittendenverzekering: in het geval van letsel of overlijden van een opzittende vergoedt FBTO maximaal €75.000,-. Bij schade aan de bezittingen van een opzittende wordt er maximaal €5.000,- vergoed. FBTO vergoedt deze schade ongeacht wie het ongeluk heeft veroorzaakt. 
  • Pechhulp binnenland: je krijgt pechhulp onderweg in Nederland, ook in je eigen woonplaats. Verder krijg je vervangend vervoer voor maximaal 4 werkdagen.
  • Pechhulp buitenland: je motor en passagiers worden vervoerd naar een garage. Een eventuele overnachting wordt ook vergoed. Als de reparatie langer dan 2 dagen duurt dan krijg je maximaal 4 dagen een vervangend voertuig.
  • Rechtsbijstand in het verkeer: ontvang juridisch advies in het geval van een ongeval waarbij je een andere partij aansprakelijk wilt stellen.

  Korting FBTO motorverzekering

  Bij FBTO zijn er meerdere manieren waarbij je een motorverzekering met korting kunt afsluiten. Dit kan door het verhogen van het eigen risico, een no-claimbeschermer af te sluiten of door winterstopkorting aan te zetten.  

  Eigen risico FBTO motorverzekering

  Als je een WA-Plus of WA-Casco motorverzekering hebt bij FBTO dan kan je zelf de hoogte van het eigen risico bepalen. Je kan kiezen uit een eigen risico van €0,-, €150,- en €300,- per schade. In het geval van schade betaal je eerst zelf het uitgekozen eigen risico en de rest wordt door FBTO vergoed. 

  No-claimbeschermer

  Wanneer je meerdere jaren zonder schade rijdt, bouw je schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt. Met een no-claimbeschermer op je FBTO motorverzekering blijft je percentage no-claimkorting hetzelfde, maar de schadevrije jaren worden wel aangepast. Na 13 schadevrije jaren hoef je geen premie meer te betalen voor je no-claimbeschermer. 

  Winterstopkorting

  Als je een WA-Casco motorverzekering hebt bij FBTO dan kan je winterstopkorting aanzetten. Als je tussen 1 december en 1 maart niet op je motor rijdt, krijg je korting op je premie. Je motor blijft wel verzekerd als hij in de stalling zit. Lees op de volgende pagina meer over de winterstop motorverzekering.

  FBTO Polisvoorwaarden motorverzekering

  Lees voor meer informatie over de polisvoorwaarden de FBTO motorverzekering polisvoorwaarden door en bekijk de Verzekeringskaart Motorverzekering FBTO.

  vanaf € 10,56 p/m