FBTO motorverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 10,56 p/m

  Op deze pagina staan de dekkingen van een FBTO motorverzekering toegelicht.

  Met een FBTO motorverzekering kan je zonder zorgen motorrijden. FBTO biedt naast de beschikbare dekkingsvormen ook aanvullende modules aan. Bij pech onderweg is FBTO in het binnenland en in het buitenland 24 uur per dag beschikbaar via hun alarmcentrale. Je kunt binnen een paar stappen heel eenvoudig een verzekering online afsluiten. Op deze pagina behandelen we eerste de drie verschillende dekkingsvormen: WA, WA+ en all risk. Daarna kijken we naar de aanvullende dekking en de kortingen die bij de FBTO motorverzekering mogelijk zijn.

  Alle verzekeraars hanteren verschillenden premies, vergoedingen en voorwaarden. Motorverzekeringen vergelijken is daarom zeer verstandig. In een overzichtelijke tabel is het makkelijk om de verschillende premies, dekking en voorwaarden met elkaar te vergelijken.

  Vergoedingen WA motorverzekering

  In Nederland is elk voertuig dat de openbare weg op wilt verplicht om over een WA verzekering te beschikken. Met een WA motorverzekering van FBTO ben je verzekerd voor schade die je hebt toegebracht aan anderen en hun bezittingen. Je bent niet verzekerd voor schade aan je eigen motor, diefstal en schade die is veroorzaakt door externe factoren. Dit maakt de WA verzekering dan ook de goedkoopste verzekeringsvorm die je kunt afsluiten voor je motor bij FBTO. Als je zoekt naar een motorverzekering die alleen de verplichte dekking biedt, dan kun je via de knop hieronder direct kijken wat jouw daadwerkelijke premie zal zijn!

  WA premie berekenen

   

  Vergoedingen WA Plus motorverzekering

  Hieronder zijn de dekkingen van de FBTO WA plus motorverzekering in het kort opgesomd:

  • Je bent verzekerd tegen kosten als gevolg van brandschade.
  • Je bent verzekerd tegen schade aan je accessoires. De vergoeding bedraagt maximaal €250,- voor schade aan je bagage en €1.000,- voor schade aan je motorkleding per persoon.
  • Je kan bij schade naar je eigen garage.

  Je krijgt bij een gedekte schade de aanschafwaarde van jouw motor als het volgende geldt:

  • Je hebt de motor niet langer dan 3 jaar
  • De aanschafwaarde is maximaal €35.000
  • De reparatiekosten zijn hoger dan 2/3 van de aanschafwaarde

  WA+ premie berekenen

   

  Vergoedingen all risk motorverzekering 

  Met een all risk motorverzekering van FBTO (WA Casco motorverzekering) ben je voor bijna alle vormen van schade goed verzekerd. De belangrijkste dekking van de all risk verzekering, is de dekking waardoor je ook verzekerd bent voor eigen schade bij een aanrijding. Hieronder sommen we kort alle dekkingen van de all risk motorverzekering voor je op.

  • Schade aan anderen;
  • Diefstal, brand- en stormschade | Diefstal van de motor is alleen verzekerd als de motor op slot stond met een ART4 slot |;
  • Eigen schade bij aanrijding;
  • Accessoires: 100%;
  • Helm en kleding: €1000,-.

  Je krijgt bij een gedekte schade de aanschafwaarde van jouw motor als het volgende geldt:

  • Je hebt de motor niet langer dan 3 jaar;
  • De aanschafwaarde is maximaal €35.000;
  • De reparatiekosten zijn hoger dan 2/3 van de aanschafwaarde.

  All risk premie berekenen

   

  Aanvullende dekking motorverzekering

  • Opzittendenverzekering: in het geval van letsel of overlijden van een opzittende vergoedt FBTO maximaal €75.000,-. Bij schade aan de bezittingen van een opzittende wordt er maximaal €5.000,- vergoed. FBTO vergoedt deze schade ongeacht wie het ongeluk heeft veroorzaakt
  • Pechhulp binnenland: je krijgt pechhulp onderweg in Nederland, ook in je eigen woonplaats. Verder krijg je vervangend vervoer voor maximaal 4 werkdagen.
  • Pechhulp buitenland: je motor en passagiers worden vervoerd naar een garage. Een eventuele overnachting wordt ook vergoed door FBTO. Als de reparatie langer dan 2 dagen duurt dan krijg je maximaal 4 dagen een vervangend voertuig.
  • Rechtsbijstand in het verkeer: ontvang juridisch advies in het geval van een ongeval waarbij je een andere partij aansprakelijk wilt stellen.

  Korting FBTO motorverzekering

  Bij FBTO zijn er meerdere manieren waarbij je een motorverzekering met korting kunt afsluiten. Dit kan door het verhogen van het eigen risico, een no-claimbeschermer af te sluiten of door winterstopkorting aan te zetten.

  Eigen risico FBTO motorverzekering

  Als je een WA-Plus of WA-Casco motorverzekering hebt bij FBTO dan kan je zelf de hoogte van het eigen risico bepalen. Je kan kiezen uit een eigen risico van €0,-, €150,- en €300,- per schade. In het geval van schade betaal je eerst zelf het uitgekozen eigen risico en de rest wordt door FBTO vergoed.

  No-claim beschermer

  Wanneer je meerdere jaren zonder schade rijdt, bouw je schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt. Met een no-claim beschermer op je FBTO motorverzekering blijft je percentage no-claim korting hetzelfde, maar de schadevrije jaren worden wel aangepast. Na 13 schadevrije jaren hoef je geen premie meer te betalen voor je no-claim beschermer. 

  Winterstopkorting

  Als je een WA-Casco motorverzekering hebt bij FBTO dan kan je winterstopkorting aanzetten. Als je tussen 1 december en 1 maart niet op je motor rijdt, krijg je korting op je premie. Je motor blijft wel verzekerd als hij in de stalling zit. Lees op de volgende pagina meer over de winterstop motorverzekering.

  FBTO Polisvoorwaarden motorverzekering

  Lees voor meer informatie over de polisvoorwaarden de FBTO motorverzekering polisvoorwaarden. Of bekijk de Verzekeringskaart Motorverzekering FBTO.

  vanaf € 10,56 p/m