Flinke toename aantal motorrijders

Toename aantal motorrijders

Motorrijden is tegenwoordig erg populair. Uit cijfers van het CBR blijkt dat het aantal mensen dat motorrijexamen heeft gedaan de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Er is daardoor ook een duidelijke toename in het aantal motorrijders zichtbaar. In 2017 behaalden 27.229 mensen hun motorrijbewijs. In Nederland zijn er bijna 1,5 miljoen motorrijders. Ten opzichte van andere jaren is dit een record aantal motorrijders. Met name bij 50-plussers is motorrijden enorm populair. In de leeftijdscategorie 65+ is het aantal motorrijders de afgelopen vier jaar zelfs met 30% toegenomen.

Aantal motorrijders per doelgroep

De provincie Drenthe heeft de meeste motorrijders. Ruim 14% van alle bewoners in Drenthe heeft een motorrijbewijs. Maar niet alleen in deze gemeente is het aantal motorrijders sterk toegenomen. In driekwart van de gemeenten vond een toename van het aantal mensen met een motorrijbewijs plaats. Daarnaast blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat motoren voornamelijk door mannen bereden worden. De cijfers liegen er niet om, 17% van de mannen boven de 18 jaar is in het bezit van een motorrijbewijs. Bij vrouwen ligt dit percentage veel lager, namelijk op 4%.

Stijging verkoop aantal motoren

Ook zijn er de afgelopen jaren meer motoren verkocht. Ieder jaar neemt het aantal verkochte motoren met ruim 10% toe. De verwachting is dat deze stijging zich de komende jaren zal blijven voortzetten.

Motorverzekering vergelijken

Het hebben van een WA motorverzekering is verplicht om veilig de weg op te mogen. Bij schade of diefstal aan je motor is het wel zo prettig als deze kosten door de motorverzekering gedekt worden. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die een motorverzekering aanbieden. Motorverzekeraars maken een onderscheid in een WA motorverzekering, WA plus motorverzekering en All Risk motorverzekering. Maak voor jezelf een afweging welke risico’s je met een motorverzekering wilt dekken om de motorverzekering te kiezen die het beste bij je persoonlijke wensen aansluit. Met behulp van de vergelijkingstabel kun je een motorverzekering vergelijken.

1/5 - (2 stemmen)