Flinke toename motorrijders in de coronaperiode

motor op snelweg motorverzekering

Nederland kent een record aantal verkopen in motorfietsen in het jaar 2020. Het zijn de hoogste verkoopcijfers in de afgelopen 10 jaar. Volgens de officiële cijfers vanuit de BOVAG en andere instellingen, zijn er 14.622 motoren verkocht in 2020. Terwijl het aantal verkopen in 2019 maar 13.962 motoren bedroeg. Daarnaast verkocht de vakhandel een recordaantal tweedehands motoren van 52.175.

Vraag naar individueel vervoer

Sinds de eerste lockdown afgelopen maart is er behoefte aan individueel vervoer zoals een auto, fiets, motor of scooter. Branches en belangenverenigingen waaronder BOVAG en RAI zien het aantal verkopen in fietsen, scooters en motoren toenemen.

Tijdens de tweede lockdown was de productie van de tweewieler tijdelijk gestopt, wel bleef de vraag naar deze voertuigen stijgen. Dit was ook zowel in Nederland als in het buitenland terug te zien in de verkoopcijfers. In totaal verkochten alle vakhandels samen meer dan 57.000 tweedehands motorfietsen in 2020. Dit was al meer dan 19% dan in 2019.

Mobiliteitsbeleid

Het RAI en BOVAG zijn blij dat de vraag naar individueel vervoer toeneemt. Mensen kiezen voor een unieke beleving tijdens het motorrijden. Naast de beleving heeft het ook zijn praktische voordelen. Met een motor kun je makkelijker van A naar B verplaatsen. Ook is een motor schoon, snel, veilig en goed voor de samenleving.

Potentie

Op dit moment zijn er slechts 1,5 miljoen Nederlandse motorrijbewijsbezitters. De potentie in de motorensector is nog enorm aan het groeien. De komende jaren zal het zeker veel potentie in de markt. Daarnaast gaan we over naar een duurzame wereld en zijn er op dit moment schonere motoren in ontwikkeling.

Best verkochte motormerken van 2020

  1. BMW (17,4% marktaandeel)
  2. Yamaha (16,9% marktaandeel)
  3. Kawasaki (15% marktaandeel)
  4. Honda (8,5% marktaandeel)
  5. KTM (8% marktaandeel)

BMW was in 2020 de koploper op het gebied van motorverkopen en wist namelijk 2.541 motoren te verkopen. Een hele goede presentatie, want BMW is al 11 jaar de meest verkochte motor in Nederland. Op de tweede plek komt Yamaha met 2.4777 motorfietsen en Kawasaki vult met haar 2.197 verkochte motorfietsen de top drie aan in de lijst. In de laatste maand wist BMW de leiding te pakken door 244 motorfietsen te registreren. Hierdoor won BMW de concurrentiestrijd van Yamaha.

Veilig op de weg op!

Een ongeluk of schade zit altijd in een klein hoekje. Zorg dat je veilig en snel de weg op kunt gaan. Met een motorverzekering ben je gedekt tegen de meest uitgebreide schade die er is. Vergelijk snel & eenvoudig de beste motorverzekering.

4/5 - (1 stemmen)