Motorverzekering en duurzaamheid

Elektrische motor

Een motorverzekering is verplicht, of hij nou duurzaam is of niet. Bij het kopen van een motor moet je ook eerst een verzekering regelen voordat je mag gaan rijden op de openbare weg. Bij het kiezen van een motorverzekering kan je op verschillende dingen letten. Maar, voor een bewuste keuze wil je het liefste een motorverzekering die duurzaam is. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de tijd van nu en is dus ook belangrijk bij een verzekering. Bekijk hier wat voor jou de beste motorverzekering is.

Wat is een duurzame motorverzekering?

Verzekeraars investeren de premies die betaald worden in andere bedrijven. Die miljarden euro’s kunnen belegd worden op 2 manieren:

  1. Traditioneel, dus gericht op financieel rendement.
  2. Duurzaam

Wanneer er duurzaam wordt belegd sluit de verzekeraar bepaalde praktijken uit. Bijvoorbeeld de wapen- of tabaksindustrie en kinderarbeid. Daarnaast wordt er gekeken door de vermogensbeheerders of een bedrijf zich netjes aan de regels houdt en of het goed is voor zijn werknemers en de omgeving.

Elektrische motor verzekeren

Een van de grote voordelen van een elektrische motor is het geringe onderhoud dat nodig is. Een elektrische motor heeft veel minder onderdelen die kunnen slijten in vergelijking met een benzinemotor. Je hoeft bij een elektrische motor bijvoorbeeld geen luchtfilters of bougies te vervangen. De banden slijten natuurlijk wel. Dit is ongeveer evenveel als bij een conventionele motor. Je zou denken dat de remmen net zo snel slijten als bij een conventionele motor. Maar je rijdt de elektrische motor regeneratief, dus je remt veel meer af op de motor dan bij een traditionele motor. Zo bespaar je dus ook enorm op je remblokken.

Het onderhoud van een elektrische motor is dus duidelijk veel minder en een stuk duurzamer.

Tweedehandsmotor verzekeren

Een tweedehandsmotor kán een duurzame optie zijn, mits het een relatief energiezuinige motor is. De kans op mankementen is een stuk groter als de motor al veel kilometers op de teller heeft staan. En zeker als je zelf niet handig bent, of je gaat vaak ver weg, is het afsluiten van een pechhulpverzekering als aanvullende optie geen slecht idee.

Motor huren of lenen

Alleen een motor huren of lenen wanneer je hem ook daadwerkelijk nodig hebt is een hele duurzame keuze! Maar, hoe zit dat dan precies met de verzekering? De motorverzekering staat niet op een persoon maar op het kenteken van de motor. Je kan dus gewoon gebruik maken van een leen- of huurmotor. Voor pechhulp ligt dit wel iets anders. Hierbij heb je de keuze om de verzekering op het kenteken of op de persoon af te sluiten. Let hier dus goed op!

Beoordeel deze pagina