Oldtimer motorverzekering

Wat is een oldtimer motor precies? Een motor wordt pas een oldtimer genoemd als deze ouder dan 30 jaar is. Ook moet do motor zo veel mogelijk in de originele staat verkeren. Een klassieker (oldtimer) is ook niet het vervoersmiddel dat voor dagelijks gebruik is. De motor wordt voornamelijk recreatief gebruikt. Motoren kunnen ingedeeld worden in verschillende klassen door hun leeftijd.

Wat kost een verzekering voor een oldtimer motor ?

De premie voor de verplichte WA dekking is gemiddeld €39 per jaar voor motoren ouder dan 35 jaar. De verplichte WA dekking voor motoren tussen de 20 en 35 jaar bedraagt gemiddeld €52. Premies verschillen per jaar en per verzekeraar. Om een goede vergelijking te krijgen tussen
Oldtimer verzekering regels
Het is mogelijk om je oldtimer te verzekeren zonder de hoofdprijs te betalen voor een premie. Er komen wel vaak aardig wat regels bij kijken.

Voorbeelden van deze regels zijn bijvoorbeeld:

  • Je rijdt minder dan 7.500km per jaar
  • De oldtimer wordt alleen privé gebruikt
  • Je bent in het bezit van een auto
  • De oldtimer is dus je tweede voertuig

Motor verzekeren dekkingsmogelijkheden

Als je je motor gaat verzekeren kan je het beste rekening houden met een aantal zaken. Het soort verzekering, Wa, Wa-plus of Allrisk. Deze verzekeringstypen geven aan waarvoor jij gedekt bent. Wa is verplicht en dekt vrijwel alleen de schade die jij aanbrengt aan anderen. Wa-plus is breder en verzekerd vaak ook storm, water en brandschade. De allrisk verzekering is ook voor schade die jij zelf veroorzaakt.

Welke oldtimer motor verzekering is de beste ?

Het is afwegen welke oldtimer verzekering het beste bij jou past. Wat wil je verzekerd hebben? Wil je alleen de schade verzekerd hebben die jij bij een ander aanbrengt? Dan is een WA oldtimer verzekering genoeg.

Ben jij iemand die liever elke vorm van schade heeft verzekerd op je kostbare oldtimer? Dan is het te overwegen om een Allrisk verzekering af te sluiten. Wil je een breed overzicht van alle motorverzekeringen? Ga dan naar de tabelpagina op Vergelijk motorverzekeringen.