Tips om motordiefstal te voorkomen

motordiefstal

Motordiefstal is de meest voorkomende reden om een claim bij de motorverzekeraar in te dienen. Door een WA Plus motorverzekering of All Risk motorverzekering af te sluiten ontvang je een vergoeding wanneer je motor gestolen wordt. Motorverzekeraars stellen eisen aan de beveiliging van de motor. Het is belangrijk dat de motor goed op slot gezet wordt om diefstal zo veel mogelijk te voorkomen. Helaas blijft een motor ondanks het nemen van voorzorgsmaatregelen erg diefstalgevoelig. Dit blijkt wel uit het aantal motoren dat vorig jaar gestolen is. In 2017 werden er 1631 motoren gestolen. De motormerken Yamaha, Suzuki en Honda staan in de top 3 meest gestolen motoren.

Motor beveiligen

Kwalitatief motorslot gebruiken

Laat je motor nooit onbeheerd achter. Zelfs niet als je maar heel even weg bent. Het beste is om de motor in een schuur, garage of stalling te plaatsen. Onderweg is dit echter niet altijd mogelijk en zal de motor ergens buiten neergezet moeten worden. Om het dieven niet te makkelijk te maken, moet je de motor altijd vastmaken. Doe dit met een ART-goedgekeurd slot om in geval van diefstal een vergoeding voor je motor te kunnen ontvangen. Een combinatie van een schijfremslot en kettingslot werkt het beste.

Extra bescherming van je motor

Plaats een beschermhoes met slot over de motor heen om diefstal van motoronderdelen te voorkomen. Het is ook mogelijk om een alarmsysteem op de motor aan te sluiten. Ook kun je een GPS-tracking systeem aan de motor bevestigen. Hiermee kun je achterhalen waar de motor zich bevindt en wordt het makkelijker om de motor na diefstal weer terug te vinden.

Motor verzekeren tegen diefstal

Het afsluiten van een WA motorverzekering is wettelijk verplicht. Een WA motorverzekering kun je uitbreiden met diefstaldekking door voor een WA Plus motorverzekering of All Risk motorverzekering te kiezen. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen die een motorverzekering aanbieden. De premies en dekkingen verschillen per motorverzekering. In de vergelijkingstabel kun je een motorverzekering vergelijken.

2.1/5 - (11 stemmen)