Welke aanvullende motorverzekeringen zijn er?

In de basis bestaan er 3 soorten motorverzekeringen die je kunt afsluiten. De minimaal verplichte WA motorverzekering, De WA + motorverzekering en de All risk motorverzekering. Ieder van deze verzekeringen zijn vrijwel altijd uit te breiden met een aanvullende dekking. De volgende extra dekkingen worden bij de meeste verzekeraars aangeboden. Dit aanbod verschilt per verzekeraar.

Ongevallenverzekering voor opzittenden
Met deze aanvullende dekking wordt er een vast bedrag uitgekeerd op het moment dat jij of een bijrijder van je motor blijvend invalide wordt of overlijdt door een motorongeluk in het verkeer.

Schadeverzekering voor opzittenden
De Schadeverzekering voor opzittenden is een aanvulling op je motorverzekering waarbij je de personen achterop je motor of in de zijspan verzekert voor persoonlijke en materiële schade door een ongeval. Naast een uitkering bij letselschade keert deze verzekering tevens een schadebedrag uit bij materiële schade na een ongeval.

Rechtsbijstandverzekering
Sommige motorverzekeringen zijn uit te breiden met een rechtsbijstandsdekking. Met deze aanvullende module ben je verzekerd voor juridische hulp bij een conflict in het verkeer. Bijvoorbeeld als je het niet eens wordt met de tegenpartij na een ongeluk.

Pechulpverzekering
Met een aanvullende pechhulp dekking ben je dag en nacht verzekerd voor hulp bij motorpech. De meeste aanbieders repareren, wanneer mogelijk, de motor ter plekke. In het geval de motor niet meteen te maken is, wordt de motor naar een vervangende garage gebracht en wordt er vervangend vervoer geregeld.

Bovenstaande aanvullende dekkingen op je motorverzekering worden ook aangeboden via andere verzekeringen. Check dus altijd van te voren of je wellicht al beschikt over een rechtsbijstandsverzekering of bijvoorbeeld een pechhulp verzekering. Ook verschillende de voorwaarden en premie van dit soort aanvullende motorverzekeringen per verzekeraar. Via onze homepage kun je simpel en snel de beste motorverzekering vergelijken.