Wat is het beste motorslot?

Motor op snelweg

Bij aankoop van jouw motor is het verstandig om deze ook goed te voorzien van een goedgekeurd ART Motorslot. Daarom hebben wij speciaal voor jou de Top 5 motorsloten op een rij:

beste abus motorslot

Het ABUS Ionus 1190/150 Kettingslot is een fijn slot dat eenvoudig te gebruiken is. Daarnaast is het een van de beste motor sloten tegen diefstal. Het motorslot is voorzien van een ART 4 motorslot keurmerk. Dat wil zeggen dat een verzekeraar jouw motorverzekering goed keurt omdat je de juiste diefstalpreventie eisen voldoet om jouw motor te beschermen. Mede door de 150 cm lengte kun je de motorslot eenvoudig vastmaken aan de motorband. Met de zwarte hoes om het motorslot krijg je ook geen lakschade op de motor velgen. Wil je meer weten? Op deze pagina vind je de laagste prijs voor het ABUS Ionus 1190/150 Kettingslot.

Ben je toch op zoek naar een steviger motorslot? Dan is de ABUS Granit Power Chain motorslot de beste oplossing! Dit slot is uitstekend te gebruiken voor jouw motor of scooter. Ook is deze voorzien van de beste diefstalpreventie namelijk met het Art 5 keurmerk. Met dit kettingslot kun je jouw motor veilig aan een paal of ander object vastbinden. De ketting is immers zo stevig dat eventuele dieven deze moeilijk kunnen breken. Bekijk hier de Abus Granist Power Chain!

SxP sloten zijn een van de meest stevige motorsloten die er op dit moment zijn. Dit robuuste slot is goedgekeurd door de Nederlandse verzekeraar door haar Art 5 keurmerk. Met het afsluitbare sleutelgat voorkom je vuil en eventuele roest. De 150 cm maakt het makkelijk om jouw motor eenvoudig aan een object vast te binden. Het motorslot heeft een dikte van 52 millimeter en een schakeldikte van 14,5 millimeter. Hierdoor is het voor dieven lastiger om dit slot te breken. Ook krijg je twee sleutels meegeleverd bij aankoop van de Sxp slot! Bekijk hier het SxP motorslot.

De Axa Newton promoto 4 is een motorslot dat prima geschikt is voor motorvoertuigen. Het Art 4 keurmerk voldoet aan de eisen van de verzekeraar. Daarnaast beschikt het motorslot over een anti boorplaat, waardoor deze diefstalpreventief is. De ketting beschikt over een kunststof hoes die jouw fiets beschermt tegen beschadigingen en slechte weersomstandigheden. Tot slot is de robuuste slot voorzien van een handmatige afdekkap die de cilinder beschermt tegen vuil en vocht. Hiermee wordt de levensduur van het motorslot verlengd. Bekijk de Axa Newton Promoto 4!

Het ABUS Granit Powerslot staat bekend om haar multifunctionaliteit. Het motorslot is voor de motor als voor de scooter te gebruiken als kwaliteitsslot. Met het Art 4 keurmerk voldoet dit slot aan de veiligheidseisen. Ook is dit slot te gebruiken als schijfremslot door de dikke stalen beugel van 12 mm en de stevige coating erom heen. Dus ben je op zoek naar een multifunctioneel motorslot? Dan is dit de perfecte oplossing! Bekijk meteen de ABUS Granit motorslot.

Waar moet je opletten tijdens het kopen van een motorslot?

Wanneer je jouw motor in de openbare ruimte plaatst, is het fijn om deze te voorzien van een goed slot. Dieven staan immers altijd paraat om de geliefde tweewieler te stelen. Door het brede aanbod van motorsloten zie je waarschijnlijk de bomen door het bos niet meer. Daarom geven wij jou een aantal tips tijdens de zoektocht naar de beste motorslot.

Motorsloten zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt ze onderverdelen in de volgende categorieën:

Kettingslot

Een kettingslot is vaak een zwaarder, maar langer slot dat je eenvoudig kunt vastbinden om jouw motorband. De kettingen bestaan uit metalen schakels die aan elkaar verbonden zijn. Met een gecertificeerd ART 4 of 5 kettingslot zal het diefstalrisico meteen dalen.

Beugelslot

Dit type slot is veel lichter en goedkoper. Maar dat wil niet zeggen dat het meteen een goed slot is. Vaak wordt een beugelslot gebruikt voor fietsen en brommers. Ook kun je deze voor de motor gebruiken. Echter is dit niet het beste type slot om jouw motor te beschermen tegen diefstal.

Schijfremslot

Het schijfremslot plaats je op de remschijf van de motor. Hierdoor voorkom je dat dieven met jouw motor er vandoor gaan. Dankzij de lock op de remschijf blokkeert de voor of achterwiel dat jouw motor naar voren gaat. Dit is enkel een basis bescherming. Jouw motor kan nog steeds door bestelbus meegenomen worden door enkel de motor op te tillen.

ART keurmerk

Ieder slot is voorzien van een ART keurmerk. ART sloten zijn vaak veiliger en kwalitatief beter voor jouw motor. Je beperkt hierdoor de kans op diefstal. Verzekeringstechnisch is dit ook van belang. De verzekeraar wil graag dat jij een minimaal een gecertificeerd slot van ART 4 aanschaft om aan te tonen dat jij er alles aan doet om diefstal te voorkomen.

Soorten ART keurmerken:

ART-2: Sloten voor Fietsen

ART-3: Sloten voor brommers en scooters

ART-4 & 5: Sloten voor motoren

Het is dus van belang dat je minimaal een ART 4 of 5 slot neemt zodat je ook een motorverzekering kunt afsluiten. Je kunt snel en eenvoudig de beste motorverzekering hier vergelijken.

Maar wat is het verschil tussen een ART 4 en een ART 5 slot?

Bij een ART 4 slot kun je deze vrijwel overal gebruiken. In de meeste gevallen is dit een prima slot voor jouw motor. Het grote verschil zit in de bescherming voor lange tijd. Denk bijvoorbeeld aan jouw motor buitenstallen voor meerdere dagen (langere tijd). Dan komt de ART 5 slot als winnaar naar boven. Het is dus even afwegen of je de motor veel buiten of binnen stalt. Zo maak jij uiteindelijk de beste keuze!

4.5/5 - (11 stemmen)