Recordaantal motorfietsen in Nederland: meer dan 800.000

Gewild model motorfiets ter illustratie

Motoren zijn populairder dan ooit, als we kijken naar het aantal motorfietsen in Nederland. Volgens branchevereniging Bovag en data van de RDW, zijn er meer dan 800.000 geregistreerde motorfietsen in Nederland. Nog nooit telde ons kikkerlandje zoveel motoren Het aantal geregistreerde motorfietsen is in het afgelopen jaar met ruim 20.000 gestegen. Vooral de corona pandemie heeft veel bijgedragen aan de stijging van het aantal motorfietsen op de Nederlandse wegen, maar dat is niet de enige reden.

Corona pandemie zorgt voor stijging

De RDW meldt dat er sinds het begin van de corona pandemie een aanzienlijke toename is in het aantal geregistreerde motorfietsen. Dit komt doordat veel mensen het openbaar vervoer vermeden vanwege de vele besmettingen en er veel mensen vanuit huis werkten. Daarnaast werden vakanties naar het buitenland geannuleerd, waardoor mensen op zoek gingen naar alternatieve vormen van vermaak. Voor velen lijkt de motorfiets een uitkomst om toch nog eropuit te kunnen. Bovendien resulteerden de geannuleerde vakanties in meer beschikbaar geld voor bijvoorbeeld de aanschaf van een motorfiets.

Toename van elektrische motorfietsen

De stijging van het aantal geregistreerde motorfietsen is niet alleen te danken aan de corona pandemie. Ook de populariteit van elektrische motorfietsen draagt bij aan de stijging. Volgens de RDW zijn er momenteel meer dan 10.000 elektrische motorfietsen geregistreerd in Nederland. Dit is een toename van 25 procent ten opzichte van vorig jaar.

Veiligheid en verzekeringen

De toenemende populariteit van motorfietsen brengt ook veiligheids- en verzekeringskwesties met zich mee. Het is belangrijk dat motorrijders zich bewust zijn van de risico’s en veiligheidsmaatregelen nemen om ongevallen te voorkomen. Ook is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten, zodat eventuele schade gedekt is. Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende motorverzekeringen en kan het dus lastig zijn om de verzekering te vinden die het beste bij je past. Gelukkig kunnen wij je daar goed bij helpen, ga naar onze pagina motorverzekeringen vergelijken en vind de motorverzekering die het beste op jouw behoeften aanslaat.

Met een veilig gevoel de weg op

Motorrijden is leuk, maar het is wel belangrijk om een goede verzekering te hebben. Als je goed bent verzekerd, dan zit je ook met een veiliger gevoel op de motor. Het kan echter lastig zijn om de juiste motorverzekering te kiezen uit het grote aanbod. Ga naar onze pagina motorverzekeringen vergelijken en vind direct de beste motorverzekering voor jou!

5/5 - (1 stemmen)