HEMA motorverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 6,88 p/m

  HEMA snapt dat je zuinig bent op je motor. En niemand wil teveel betalen. Daarom beslis jij bij HEMA zelf wat je nodig vindt om te verzekeren. Met aanvullende dekkingen is het mogelijk om jouw motorverzekering nog completer te maken. Een motorverzekering van HEMA kan je eenvoudig en snel online afsluiten.

  Tegenwoordig zijn er veel keuzemogelijkheden om je motor te laten verzekeren. Een motorverzekering vergelijken is makkelijk met de overzichtelijke vergelijkingstabel. De dekkingen en voorwaarden zijn allemaal op een rijtje voor jou gezet.

  Vergoedingen HEMA WA-motorverzekering 

  Een WA-motorverzekering is in Nederland wettelijk verplicht. Als je zonder WA-motorverzekering schade veroorzaakt met de motor, levert dat nadelige financiële gevolgen op. Voor een scherpe premie ben je bij HEMA goed verzekerd voor de kosten van schade die jij met je motor aan anderen toebrengt. Per schade betaalt HEMA maximaal 5.600.000,- voor schade aan anderen en €2.500.000,- voor schade aan hun spullen.

  Vergoedingen HEMA WA Plus motorverzekering 

  • Schade door brand, diefstal, natuurverschijnselen of botsing met een dier wordt vergoed met de motorverzekering. 
  • Accessoires zijn meeverzekerd tot maximaal 455 per accessoire. Mobilofoon, semafoon, telefoon- en navigatie- en zendapparatuur zijn nooit verzekerd. Bij schade aan kleding en/of helm vergoedt HEMA maximaal €1000,- per schade.
  • Als er schade is ontstaan aan de diefstalbeveiliging of alarm vergoedt HEMA maximaal 1.135. 
  • Als de motor total loss is, heeft HEMA het recht om het wrak te geven aan een bedrijf naar haar keuze. Het geld wordt pas uitgekeerd als je alle delen van het kentekenbewijs inlevert. 

  Vergoedingen HEMA All-risk motorverzekering 

  Met een All-risk motorverzekering ben je extra verzekerd voor schade aan jouw motor. Zowel voor schade bij anderen, als schade bij jezelf. Zelfs als jij de oorzaak bent van jouw eigen schade. HEMA vergoedt op basis van de dagwaarde, tenzij jij het onderdeel aankoopprijsgarantie hebt. Dan wordt er vergoed op basis van de aankoopprijs.  

  Aanvullende dekkingen HEMA motorverzekering 

  Hema biedt motorrijders verschillende aanvullende dekkingen aan, zodat jij jouw verzekering compleet kan maken en zorgeloos kunt genieten.

  • Rechtsbijstandverzekering: met deze dekking wordt juridische hulp verzekerd bij strafzaken na een aanrijding.
  • Schadeverzekering opzittenden: na een ongeluk wordt alle schade aan opzittenden gedekt tot een maximum van 25.000,-. Daarnaast worden medische kosten gedekt, die de ziektekosten verzekeraar niet vergoedt. Hema vergoedt ook schade aan bagage en kleding.
  • Pechhulpdekking: bij HEMA is het mogelijk om een aanvullende dekking voor pechhulp af te sluiten als jouw voertuig jonger dan 10 jaar is. De pechhulp van HEMA is 24/7 te bereiken. Je hebt daarbij de keuze uit pechhulp in Nederland of Europa. 
  • Aanvullende dekking motorverzekering voor vervangend vervoer: wanneer jouw motor stuk of gestolen is, kan je nog altijd rekenen op vervangend vervoer. In Nederland vergoedt HEMA maximaal 10 dagen bij een van buiten komende oorzaak. Bij diefstal geldt een periode van 30 dagen. Buiten Nederland geldt altijd een maximum van 30 dagen.
  • Aankoopprijsgarantie: het is mogelijk aankoopprijsgarantie toe te voegen aan jouw all-risk verzekering. Hiermee krijg je de totale nieuwwaarde van jouw motor uitgekeerd, mits de motor minder dan drie jaar oud is.

  Korting HEMA motorverzekering 

  • No-claim korting motorverzekering: wanneer je vanaf de ingangsdatum een jaar lang schadevrij hebt gereden, verschuif je automatisch naar de volgende trede. Daardoor krijg je korting op de premie die je moet betalen. Dit geldt voor elk volgend jaar dat je zonder schade rijdt.
  • Je ontvangt voordeel wanneer je naast een motorverzekering ook een autoverzekering hebt afgesloten bij HEMA. HEMA neemt de bonus-malustrede over van de auto. Vervolgens worden schadevrije jaren apart per voertuig opgebouwd.

  Polisvoorwaarden HEMA motorverzekering

  Is nog niet alles duidelijk over de polisvoorwaarden van HEMA? Lees dan de HEMA motorverzekering polisvoorwaarden door of bekijk de Verzekeringskaart Motorverzekering HEMA.

  vanaf € 6,88 p/m